Branżowe Forum Tłumaczy

BFT - Branżowe Forum Tłumaczy
tłumacz i jego praca

Wymiana doświadczeń, opinii i informacji

BFT <=> FaceBook
BFT Radio

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Przy rejestracji obowiązują loginy składające się z własnego imienia i nazwiska - przeczytaj Regulamin Forum

Autor Wątek: Studencka inicjatywa skierowana do rusycystów.  (Przeczytany 332 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Marcin Bartyzel

• *
  • Ostatnia wizyta:
  • Dzisiaj o 00:19
  • Bochnia/Kraków
  • Win Vista Win Vista
  • Przeglądarka:
  • FireFox 3.5.8 FireFox 3.5.8

•    Do góry
Studencka inicjatywa skierowana do rusycystów.
« Odpowiedź #1 : 10.03.10, 20:30 »

Drodzy [przyszli] Koledzy po fachu,

obecnie jestem studentem II roku filologii rosyjskiej UJ. Nie ukrywam, iż swoją przyszłość zawodową chciałbym związać m.in. z tłumaczeniami. Od dłuższego czasu w związku z tym śledzę to, co się dzieje na tym forum, zwłaszcza w Sekcji Rosyjskiej. Forum to według mnie jest bardzo wartościowym źródłem wiedzy zarówno dla doświadczonych tłumaczy, jak i również takich ludzi ja, którzy z tą branżą wiążą swoją przyszłość. O pracy tłumacza myśli również wielu moich znajomych ze studiów. Niestety, wielu z nich, nie znając realiów rynku, bardzo często, będąc nieświadomym konsekwencji z tym związanych, godzi się na praktyki, które na dłuższą metę są niekorzystne dla całego sektora tłumaczeń. Dlatego też, żeby wyjść naprzeciw temu problemowi, pomyśleliśmy o zorganizowaniu w ramach koła naukowego naszego wydziału [W]Koło Rosji, spotkania z aktywnym zawodowo tłumaczem języka rosyjskiego/ukraińskiego, który przybliżyłby studentom naszej Uczelni specyfikę tego zawodu, a zwłaszcza pracy w parach językowych PL-RUS/UA. Spotkanie to zamierzamy zrealizować w ramach cyklu spotkań "Rusycysta na rynku pracy", w czasie których chcielibyśmy przedstawić studentom naszego wydziału specyfikę pracy w branżach bazujących na czynnym wykorzystaniu języka rosyjskiego/ukraińskiego.

Zainteresowanych Państwa proszę o kontakt: wkolorosji@gmail.com

Dziękuję za uwagę. Z poważaniem,

Marcin Bartyzel, KN IFWsch UJ [W]Koło Rosji
Z poważaniem,
Marcin Bartyzel
[bartyzel.marcin954 małpa gmail.com]
[http://www.marcinbartyzel.globtra.com/]

Strona wygenerowana w 0.098 sekund z 17 zapytaniami.

Aktualny PageRank Statystyki

Założycielem i pomysłodawcą Branżowego Forum Tłumaczy jest Europejskie Biuro Tłumaczeń

Serwis wspierają:

tłumaczenia angielski Katowice tłumaczenia niemieckiego Zielona Góra
Tlumacz przysiegly Londyn
Biuro tłumaczeń
Poprawny XHTML 1v0 Tr! Poprawny CSS!

Dodatki